Ceaiul de afine

La ce e bun ceaiul de afine?  Ajuta la scaderea glicemiei. Afinul, cunoscut in limba latina ca Vaccinium myrtillus, este un arbust mic care creste la umbra padurilor de foioase, in zona pasunilor de munte si, uneori, chiar in locuri stancoase.


Fructele afinului sunt de forma sferica, stralucitoare, de culoare albastru inchis spre negru si au un gust placut. De la afin se folosesc frunzele si fructele. Afinele contin acid tanic , fructoza, mirtilina, vitamine si alte substante valoroase. Afinele sunt pe drept laudate in cartile despre plante pentru ca au un efect pozitiv asupra functionarii vaselor de sange. Afinele pot ajuta si la indepartarea diareii.

Ceaiul din frunze de Afin se poate utiliza pentru tratarea mai multor boli, precum diabet, infectii urinare, diaree etc. In privinta diabetului, cercetatorii au stabilit ca folosirea ceaiului de frunze de afin are un bun efect, intrucat aceste frunze ajuta la scaderea glicemiei, gratie insulinei vegetale pe care o contin. Recomandarea ceaiului in cazul infectiilor urinare si al diareei are la baza taninul, care se gaseste in cantitati mari in frunzele de afin.

 De asemenea, s-a constatat ca ceaiul din frunze de afin a dat rezultate bune si in tratarea gutei, dupa cum afirma Alexander Grady in lucrarea "100 de leacuri pentru 100 de boli".
Pentru bolnavii de diabet si persoanele obeze - doua cani de ceai pe zi, preparat dintr-o lingurita cu varf cu frunze de afin si cateva fructe uscate la o cana de 250 de ml de apa clocotita.

 Dupa ce se lasa sa "traga" un minut si se strecoara, ceaiul este gata de baut. In cazul diabeticilor, se va bea cel mult indulcit cu zaharina, persoanele obeze bandu-l complet neindulcit. De asemenea, pentru tratarea diareei, ceaiul se va bea neindulcit, dupa ce s-a consumat o lingurita de extract de afine (afinata).

Ceaiul din frunze si fructe de afin nu este indicat doar persoanelor care sufera de anumite afectiuni, ci poate fi util intregii familii, mai ales daca se vor adauga si frunze uscate de fragi, mure si zmeura.
Ceaiul de afine este
-astringent , hipoglicemiant, bacteriostatic;
-vitaminizant, antidiareic, mineralizant, diuretic, in afectiuni hepatice si pentru uz alimentar.
ceaiul de afine te scapa de grasimi

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog