Meniu

Faceți căutări pe acest blog

Ceai din rozmarin - planta antica miraculoasa



Ceai rozmarin
ROZMARINUL -Rosmarinus officinalis- Rozmarinul este un subarbust cu flori rosiatice-albastrui care a fost adus in cultura la noi in tara de pe malul Marii Mediterane, unde creste spontan pe coastele insorite.

Este o planta aromatica, cu un miros foarte caracteristic si care o recomanda din start ca remediu. Folosita intern actioneaza in special asupra digestiei, asupra sistemului nervos-central (inclusiv asupra creierului) si a sistemului cardiovascular.


Extern este un elixir in bolile reumatice, in paralizii, in dureri musculare si are un efect cu totul exceptional de infrumusetare. Ceea ce-l individualizeaza fata de alte plante medicinale sunt actiunile sale foarte intense asupra creierului si a activitatii emotionale.

Ceaiul de rozmarin imbunatateste memoria, favorizeaza procesele de gandire, stabilizeaza emotiile (este printre putinele psiho-stabilizante cunoscute in medicina naturista), creste tonusul psihic. Nu este de neglijat nici efectul sau asupra digestiei, marind cantitatea de bila secretata si stimuland evacuarea acesteia, stimuland secretia gastrica si reducand balonarea (este un remediu clasic impotriva balonarii).

Actiuni:

Ceai rozmarin consumat INTERN: antigutos si antireumatic bun, antiseptic intestinal mediu, antiseptic respirator mediu-slab, antispasmodic bun, carminativ (reduce gazele intestinale) bun, colagog si coleretic bun, diuretic mediu-slab, hipocolesterolemiant slab, stimulent puternic al circulatiei sanguine, activator bun al circulatiei si oxigenarii cerebrale, psihostabilizant mediu, stimulent general bland si puternic in acelasi timp, stomahic mediu, tonic general bun, vermifug mediu-slab.

EXTERN: antiseptic mediu, astringent slab, cicatrizant mediu, stimulent al circulatiei pielii capului (de unde si un efect de crestere a parului), rezolutiv, vulnerar.

Cat costa ceaiul de rozmarin? Unde pot cumpara rozmarin? Cat costa tinctura de rozmarin? Cum arata rozmarinul?
O cutie de ceai de rozmarin costa in jur de 4 lei, rozmarin condimente costa in jur de 2 lei, de obicei, dar dat fiind faptul ca sunt foarte multe tipuri de produse cu acelasi nume sau nume similar, preturile pot varia desigur, in functie de producator si de vanzator.

Rozmarin sub forma de ceai poti cumpara la acest magazin naturist online, si alte produse din rozmarin gasesti AICI

Un comentariu:

  1. nu stiam, il foloseam doar ca si condiment, multumesc pentru precizare.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Faceți căutări pe acest blog