Ceaiuri bune pentru ficat

Ceaiurile din plante amare, bune pentru ficat

Oboseala permanenta, durerile de cap, balonarea si greaţa sunt cateva simptome ca ficatul este în suferinta. Un regim de viata echilibrat, cu multa odihna si alimente sanatoase, ajuta sa va puneti pe picioare.
Iata ce trebuie sa faceti ca sa va protejati ficatul:
♦ renuntati definitiv la alcool;

♦ mancati fara grasimi, renuntati la tocaturi, rantasuri, zahar si macar trei zile pe saptamana, mancati cat mai multe legume, verdeturi si fructe.

♦ beti ceaiuri din plante cu gust amar (cicoare, anghinare, papadie), acestea avand rolul de a ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism.
♦ renuntati la alimentele ce contin coloranti si conservanti artificiali. O grija deosebita trebuie acordata ficatului steatozic (imbibat in grasime).

Leacuri la indemana oricui pentru ficat:

- Cura cu seminte de armurariu: 2- 3 lingurite pe zi sub forma de pulbere (atentie: hipertensivii sa consume cu prudenta);
- Cura cu branza de vaci, banane, seminte de armurariu (3 zile pe luna);
- Cura cu anghinare;
- Cura cu sfecla rosie cruda;
- Cura cu orz verde;
- Cura cu catina;
- Cura cu suc de aloe;
- Cura cu laptisor de matca;
- Cura cu polen (20 g/zi timp de 30 de zile, cu 10 zile pauza);
- Aplicatii cu cartofi fierti calzi pe zona ficatului. Se sta culcat in pat, relaxat, respirand profund.

sursa www.libertatea.ro
sursa foto cana de ceai

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog