Tratament sinuzita - ceai gentiana

Navighezi pe mobil ?
Atinge aici !
Daca simti ai tot timpul nasul infundat, simti o durere acuta in zona fruntii si esti mereu racit,-a inseamna ca poti suferi de sinuzita, Pentru tratarea sinuzitei pot urma un tratament naturist si anume consumul de ceai numit gentiana.

Actiune: Amar, hepatic, anticataral (combate guturaiul), antimicrobian, antiinflamator, astringent, laxativ, expectorant, stimuleaza menstruatia, accelereaza nasterea.


Indicatii terapeutice: Gentiana este unul dintre cele mai utile remedii, datorita efectelor tonice asupra membranelor mucoase. Din aceasta cauza planta se foloseste in tratarea problemelor digestive, de la ulcerele digestive pana la colite. Stimularea amara ajuta la apetitul scazut, iar alcaloizii stimuleaza secretia vezicii biliare. Gentiana amelioreaza toate afectiunile catarale, inclusiv cele sinusale.

Proprietatile antimicrobiene se datoreaza alcaloizilor. Unul dintre acestia, berberina, are actiuni antibiotice, imunostimulatoare, antispastice, sedative, hipotensive, tonic-uterine, colerectice (stimuleaza secretia bilei catre celulele hepatice) si carminative. Berberina are un spectru de actiune antimicrobiana larg, efectele sale fiind demonstrate asupra bacteriilor, protozoarelor si ciupercilor, inclusiv: Stafilococ, Streptococ, Chlamydia, Corynebacterium diphtheria, Escherichia coli, Salmonella typhi, Vibrio cholerae, Diplococcus pneumoniae, Pseudomonas, Shigella dysenteriae, Entamoeba histolytica, Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, Giardia lamblia, Leishmania donovani, Candida albicans.

Actiunea berberinei asupra acestor agenti patogeni este mai puternica decat cea a antibioticelor obisnuite, insa in cazul plantelor intregi si nu a constituentilor extrasi. Actiunea berberinei de inhibare a Candida si a altor bacterii previne supradezvoltarea bacteriei, un efect obisnuit al antibioticelor. Alcaloizii fascinanti maresc afluxul de sange spre splina. Acest fapt ajuta la reglarea activitatii splinei, marind numarul de compusi ce potenteaza raspunsul imunitar. S-a dovedit de asemenea ca activeaza macrofagele (globule albe). Acest fapt, impreuna cu capacitatea de a inhiba formarea tumorilor in laborator, sugereaza ca berberina detine activitate antineoplazica (combate cancerul). S-a demonstrat in studii clinice ca berberina stimuleaza secretia vezicii biliare si a bilirubinei. Berberina corecteaza nivelele crescute de tiramina gasite la pacientii cu ciroza hepatica.

Traditional, gentiana a fost utilizata in timpul travaliului pentru a usura contractiile,acesta fiind si motivul pentru care gentiana trebuie evitata in timpul sarcinii. Aplicata extern, planta poate ajuta in eczeme, pecingine, mancarime, dureri de ureche si conjunctivita.

Cum se administreaza? Infuzie - se toarna apa fierbinte peste 1/2-1 lingurita plina de planta facuta pudra si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea o cana noaptea, pentru a induce somnul. Se poate creste doza daca este nevoie. Tinctura -1 ml de tinctura de trei ori pe zi.
Contraindicatii: Ca toate plantele ce contin berberina si substante puternic amare, gentiana nu este recomandata in timpul sarcinii.

Cat costa?  Preturi -tinctura gentiana costa aproximativ 9 lei, iar ceaiul costa in jur de 3 lei.
Unde se gaseste? La orice magazin naturist, plafare sau farmacii.

Salut ! Iti multumesc pentru vizita facuta pe blogul meu !
Daca iti place ce citesti, introdu adresa ta de e-mail in formular si da click pe butonul "Inscriere". Ti se va deschide o fereastra de confirmare, in care trebuie sa confirmi dorinta de a te inscrie, pentru a ma asigura ca nu trimit nimanui mesaje nesolicitate !

Adresa ta de e-mail va fi in siguranta pe lista mea, si promit ca nu iti voi trimite prea multe mesaje, decat pentru a te anunta despre articole noi, care vor aparea, sau eventuale oportunitati comerciale sau de alta natura a blogurilor partnere.
Momentan, numarul celor care ne citesc cu regularitate articolele, este

Te invit sa te alaturi lor si iti doresc lectura placuta. Si nu in ultimul rand, te rog frumos, daca crezi ca articolele de pe acest blog pot fi utile si prietenilor tai si cunostintelor tale, spune-le si lor, trimite-le adresa blogului pe facebook, pe google plus, pe twitter, prin e-mail, sau prin orice alta cale doresti ! Iti multumesc !

Daca nu doresti sa te inscrii pe lista, poti inchide aceasta fereastra prin apasarea tastei Esc de pe tastatura. Acest mesaj va aparea doar o singura data in mod automat, la prima vizita pe blog ! La vizite ulterioare, acest mesaj nu iti va mai aparea.


Introdu aici adresa ta de e-mail:

Oferit de FeedBurner