Ceaiul din rizomi de pir - un mic miracol al naturii

Ceaiul de Pir
 Un ceai cu un nume simplu si totusi cu proprietati miraculoase pentru sanatate. Ceaiul de Pir este din se face din planta medicinala numita Pir- sau Agropyron repens. Din planta se foloseste radacina sau numita terapeutic rizomii Graminis rhizoma, care se recolteaza primavara sau toamna dupa araturi.

La ce e bun ceaiul din radacina de pir ?

Actiunile terapeutice ale ceaiului din radacina de pir sunt:

- elimina toxinele din corp, purifica sangele, elimina uratii si clorurile din corp
- te scapa de obezitate, deci e buna si pentru slabi
- te scapa de celulita
- te scapa de pietrele de la rinichi 
- trateaza afectiunile la vezica urinara
- trateaza raceala si gripa

- curata ficatul, fierea si splina 
imaginea unei cutii de ceai din pir rizomi
Cutia unui tip de ceai de
pir rizomi
- este diuretic
De asemenea, consumul de ceai de pir se recomanda si in caz de eczeme, boli de piele (printre altele, si in caz de psoriazis), este bun si pentru cei care au guta, hipertensiune arteriala, reumatism. Ceaiul de pir este de un real ajutor si celor care au TBC pulmonar, este bun si penru tratarea catarurilor respiratorii, este bun antidiabetic, deci consumarea ceaiului de pir este recomandata si persoanelor diabetice.

Nu in ultimul rand, ceaiul de pir trateaza tulburarile de menopauza !

Ceaiul de pir se prepara prin fierbere, la 250 ml de apa in fierbere se pune 1 lingura de rizom de pir maruntit. Se lasa 10 minute acoperit, dupa care se strecoara.

Cura cu ceaiul din radacina de pir necesita consumarea zilnica a cate 3 cesti.

Daca vrei sa prepari tinctura de pir trebuie sa pui la 250 ml de alcool alimentar de 70 grade, 50 de g. de rizomi de pir. Tinctura se tine 15 zile la macerat, dupa care il strecori.

Cura cu tinctura se face prin luarea de max 25 de g. pe zi. O cutie de ceai de 100 grame are un pret de aproximativ 3-4 lei, deci este un mic miracol natural, aproape gratis.

Gasesti ceaiul de pir cam in toate magazinele naturiste, magazine de produse naturale, si in plafare, daca nu il au pe stoc, trebuie solicitat sa aduca.

De asemenea, se poate comanda online, la vreo 3 lei doza de 100 g., de AICI

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Se recomanda și in trimestrul trei de sarcina?

hannah spunea...

In timpul sarcinii Nu se bea ceai decat la recomandarea medicului, sau ceai special pentru gravide

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog