Trandafirii, intrebuintari curative


Trandafirii sunt adevarate pansamente sufletesti prin frumusetea si mirosul deosebit. Continutul lor insa ii recomanda si ca tratament pentru diverse afectiuni corporale.

Petalele de trandafir contin vitamina C, antioxidanti, flavonoide, acizi citrici si malici, benefici pentru frumusetea si sanatatea ta, informeaza ehow.com.




Ceaiul din petale de trandafiri are efect de detoxifiere. Reduce febra, calmeaza durerile asociate racelilor si creste rezistenta organismului.

Are un rol tonifiant pentru ficatul lenes daca se consuma zilnic impreuna cu menta. Prepara un ceai dintr-o cana cu apa pe care ai lasat-o sa fiarba impreuna cu petalele de trandafiri.

Adauga miere si menta si asteapta zece minute. Dupa acest timp, poti consuma ceaiul de trandafiri care te scapa de durerea de cap si constipatiile nedorite.

Le poti consuma proaspete sau cu putina miere, pentru gust, ori sirop de artar. Le poti include chiar in salate, daca iti este greu sa consumi petalele proaspete, dupa ce le-ai spalat.

Siropuri, infuzii, otet din trandafiri

Siropurile sau apa de trandafiri au un rol astringent si sunt perfecte pentru tratarea dereglarilor stomacale (diaree sau chiar dizenterie).

Fierbe cateva petale de trandafir in apa si foloseste amestecul pentru baile cu abur. Inainte insa, ia cateva cani din lichidul obtinut si lasa-l sa se raceasca. Il poti consuma dimineata, pe stomacul gol, iar acesta va fi protejat.

Siropul are rol calmant, este un remediu perfect pentru insomnii si indeparteaza starile de oboseala si depresie. Se consuma seara, inainte de culcare si in momentele in care esti lipsit de energie si apatic.

Peste petalele proaspete adauga zahar din belsug sau miere. In timpul noptii, ele isi vor lasa siropul natural si gustos, care face minuni pentru sistemul nervos.

Otetul din petale de trandafiri are rol dezinfectant si trateaza muscaturile de insecte, taieturile si ranile deschise. Adauga otet de mere peste petalele proaspete de trandafiri si pastreaza amestecul intr-un loc calduros, cu multa lumina.

Dupa trei zile, poti folosi produsul ca dezinfectant si vei observa efectul in cateva ore chiar.
Cat costa si de unde pot cumpara preparate din trandafiri ?
Ceaiul de trandafiri are pretul de aprox 20 lei. Se poate comanda online de pe acest site.
Siropul de trandafir costa intre 20-35 de lei. Se gaseste pe internet direct pe acest site.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog