Ceaiul de iasomie

Navighezi de pe mobil ? Click aici pentru versiunea optimizata pentru mobil
La ce e bun ceaiul de iasomie ? Ce proprietati are? Pentru tratarea caror boli este recomandata consumarea ceaiului de iasomie ?

Prospect:

- ceaiul de iasomie ajuta la accelerarea metabolismului, e des recomandat de medicii nutritionisti ca si un ceai auxiliar sau ajutator in slabire.


 - are proprietati de calmare si relaxare
- regleaza circulatia sangelui, bun pentru reglarea tensiunii arteriale
- are efect afrodisiac

Cum se bea acest ceai ? Este indicat sa fie consumat dupa masa, pentru ca in cazul in care il bei pe stomacul gol, iti poate provoca aciditate la stomac si senzatie de ardere. Se consuma dimineata sau in timpul zilei, pana dupa masa la orele 17. Daca se bea, seara poate provoca insomnie.

Cum se prepara ? Se fierbe apa pana clocoteste. Intr-o cana se pune 1 plic de ceai peste care se toarna apa fiarta. Se tine plicul in apa cam 5 minute, dupa care se poate bea ceaiul.

Cat costa ceaiul de iasomie ? O cutie poate avea un pret de aproximativ de 8...10 lei, depinde de marca si de furnizor, respectiv, de comerciant.

De exemplu cel produs de "Naturalie Diet" are in cutie 100 de plicuri si costa doar 10, lei il poti cumpara pe site-ul www.farmafarm.ro

Firma www.Alevia.com.ro are de asemenea, intre produsele sale, si  "Ceai verde cu aroma de iasomie", vrac 50 grame, care costa 9  sau 10 lei. Il poti procura de asemenea, si de pe site-ul www.vegis.ro

Ceaiurile cu iasomie sunt de obicei disponibile in toate magazinele naturiste din tara.

Ce contraindicatii are ?

Ceaiul de iasomie nu se recomanda persoanelor care au ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrita hiperacida, hiperaciditate gastrica. Femeile insarcinate sau cele care au flux menstrual abundent, nu au voie sa il foloseasca ! Persoanele cu temperament coleric trebuie sa evite acest ceai, pentru ca le poate accentua starile de excitabilitate nervoasa. De asemenea, persoanele care depun un efort mental marit, si au nevoie de liniste, trebuie sa evite acest ceai, pentru ca produce senzatia de sensibilitate marita la auz si surse de lumina.