Beneficiile uimitoare ale ceaiului de limba cerbului

La ce se foloseste planta medicinala numita limba cerbului? Pentru tratarea caror boli e indicat ceaiul de limba cerbului ? La ce ajuta ?

Planta Limba Cerbului (lat.Phyllytis Scolopendrium, sau Asplenium Scolopedrum) numita si Navalnic (Hart's Tongue  in engleza) este o specie de feriga pereniala ("mereu verde", ca si bradul) care are numeroase proprietati benefice asupra organismului uman, daca se consuma in forma de ceai, sau se folosesc diferite concoctii, si tincturi din ea.

Se spune ca frunzele acestei ferigi au fost folosite deja in Grecia antica, de catre celebrul Hipocrate, pentru vindecarea diareei si a dizenteriei, datorita calitatilor astringente pe care le are.

Prospectul ceaiului din aceasta planta scrie ca este bun de folosit pentru urmatoarele afectiuni:

Imaginea cutiei de limba cerbului
Ceaiul de navalnic
sau limba cerbului
Cat costa si de unde se poate cumpara ?  Ceaiul de navalnic (limba cerbului) se vinde de obicei vrac in ambalaj de 150 grame.
Pretul unei cutii este in jur de 13 ron. Se  poate comanda de pe internet de ex. de pe acest site.

Utilizare:

- folosit intern ajuta respiratia, vindeca afectiunile de plamani, calmeaza tusea, opreste diareea, scade febra, ajuta la eliminarea bilei, daca ai diureza scazuta sau probleme la vezica biliara
- utilizat extern e foarte folositor pentru a trata eficient si rapid ranile, e bun in caz de par gras si trateaza seboreea (acneea) de pe fata si spate

Despre aceasta planta se mai scrie ca ajuta in tratarea problemelor digestive, estompeaza durerile provocate de guta, elimina pietrele din rinichi, imbunatateste vederea, vindeca racelile cronice si alergiile, si este bun in caz de dezechilibre hormonale sau hepatita.

Cum se adminitreaza ceaiul de limba cerbului ? Cate doze se pot bea pe zi ? Se pot consuma maxim 3 cani din acest ceai zilnic !  Ceaiul se face prin infuzare, adica se pune 1 lingura de planta intr-o cana peste care se toarna apa fiarta, se acopera cana un sfert de ora, se strecoara si se bea. Sau daca ai infuzor la dispozitie, la fel, o lingura de ceai in infuzor, si 15 minute durata.

Ce contraindicatii are ?  Nu au voie sa-l bea sau sa-l foloseasca femeile insarcinate, si mamele care alapteaza !


Ati consumat deja din acest ceai ? Cat e de eficent ? Ati observat reactii adverse, efecte secundare nedorite ?

 Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Am folosit acest ceai de limba cerbului ptr pietre la fiere de 14 mm.2 luni de zile am consumat ceai în loc de apa,apoi aproape 1.an de zile am consumat câte 1litru pe parcursul unei zile.Pe 18 mai am făcut o radiografie abdominala și calculii din fiere au fost mărunțiți la 4 mm cel mai mare.Voi continua sa consum ceai și în acest an-2018 pana se vor elimina toate pietricelele.Recomand acest ceai ptr litiaza biliara dar și renala.Avea dreptate părintele Arsenie Boca.

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog