Ceremonia ceaiului


Se ia ca model ceremonia ceaiului din Japonia - Chanoyu, un aspect foarte important din cultura lor. Cu secole in urma, preotii budisti credeau ca ceaiul are o legatura cu idealurile pasnice.
Obiectivul lor era de a-si purifica simturile si de a cultiva armonia si unitatea intre mediul inconjurator, oameni, ustensile, ceai, si toate celelalte elemente implicate in ceremonie.
Pentru a organiza o astfel de ceremonie este nevoie de o gazda - si mai multi invitati -
Ceremonia trebuie sa aiba loc in camera principala ,in gradina in sufragerie, pe podea, pe un covoras de tipul unei rogojine. Daca locuiesti la curte, poti sa "abuzezi" de vremea frumoasa de afara si sa organizezi ceremonia in gradina.
Cand oaspetii sunt poftiti inauntru ei trebuie sa se descalte si sa se spele pe maini.
Dupa ce oaspetii au fost poftiti, ei trebuie sa observe pentru cateva minute camera, ustensilele, gazda.

Gazda aduce ustensilele pentru ceai si incepe prepararea acestuia. Apoi umple un ceainic de metal cu apa si o fierbe deasupra focului.

 Apoi, una cate una, gazda toarna niste pudra de ceai verde (Matcha) in castroanele ceramice pentru ceai si amesteca cu apa fierbinte.

De obicei ceaiul este insotit de dulciuri facute din fasole si lapte batut sau prajituri in adevaratul sens al cuvantului.
Ceaiul este servit, iar in timp ce se soarbe se face un schimb de complimente.
Ceremonia ceaiului dureaza in medie patru ore

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog