Ceaiuri care te pregătesc de iarnă

Ceaiul de cătină

Fructul de cătină are de două ori mai multă vitamina C decât citricele. În fructele coapte conţinutul depăşeşte 400-800 mg la 100 g suc proaspăt. Însă cătina nu se “mândreşte” doar cu conţinutul bogat în vitamina C, ci mai are şi multe alte vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, E, K, P şi F. Aşa că bea cu încredere seara, înainte de culcare o cană cu ceai de cătină, din fructe uscate. O cutie de ceai de catina costa in jur de 7 lei. Il puteti comanda de pe net de pe acest site.


Ceaiul de afine

Afinele au şi câteva funcţii terapeutice extrem de “lăudate” de specialişti.

Datorită conţinutului ridicat în antioxidanţi, acestea cresc imunitatea, ajutând organismul să prevină infecţiile şi răcelile, şi întăresc pereţii vaselor de sânge, având şi un rol de protecţie cardiovasculară.

O cană de ceai de afine, din două linguriţe de fructe uscate şi 200 ml apă clocotită poate face minuni. O cutie din Afine costa in jur de 4 lei. Se poate cumpara de pe acest site de produse naturiste.

Ceaiul negru

Recunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, ceaiul negru e recomandat de specialişti îndeosebi pe perioada iernii. Acesta îmbunătăţeşte rezistenţa la frig şi ajută corpul să îşi păstreze resursele de energie.
De asemenea, e recomandat şi în afecţiuni digestive. Atenţie însă, e indicat să consumi o cană pe zi, la amiază, după masa de prânz. O cutie de ceai negru oolong costa aprox 15 lei si se poate achizitiona de pe internet de pe acest shop online.

Ceaiul de coji/fructe de portocală

Ştim cu toţii că citricele au un conţinut extrem de ridicat în vitamina C. Ei bine, tocmai acest lucru conferă şi ceaiului de coji de portocale un loc fruntaş printre plantele care te pregătesc de iarnă.
Astfel, întăreşte imunitatea, ajută la fixarea mineralelor, creşte capacitatea de apărare naturală şi, nu în ultimul rând, este un tonic excelent al musculaturii.

Aşa că nu arunca niciodată cojile de portocală. Pune-le la uscat, iar când se apropie anotimpul rece, prepară-ţi o infuzie. Acest ceai costa in jur de 12 lei. Se vinde pe acest magazin online cu produse naturiste si bio.


Ceaiul de scorţişoară

Pe lângă utilizarea ei în reţetele culinare, scorţişoarea are şi efecte terapeutice. Ceaiul de scorţişoară este eficient în cazul răcelilor şi în unele afecţiuni digestive, precum diareea. Are, de asemenea, şi un puternic efect antioxidant.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog