Stiati cat e de bun ceaiul din codite de cirese?

Stiati ca se face ceai din codite de cirese?  Nu e o gluma, e un ceai extrem de benefic ! Marea majoritate a oamenilor arunca cozile de cirese, si consuma doar fructul in sine, pentru ca nu prea stie ce intrebuintare mai pot avea aceste codite.

 Mai toti producatorii de ceaiuri insa, cunosc beneficiile extraordinare ale cozilor de cirese, si au in oferta, intr-o forma sau alta, cozi de cirese.

La ce sunt bune cozile de cirese ? Ce proprietati au ?
Conform datelor din prospectul ceaiului (unul dintre diversele marci, din acest ceai) acest ceai cu gust deosebit, este indicat in caz de infectii urinare, cistita, nefrita, litiaza urinara, edeme, diaree.

Recomandat in caz de mentinere in stare sanatoasa a rinichilor, sau  probleme/dureri/ nisip aparut la rinichi. Elimina cu succes pietricelele si nisipul din rinichi, mai ales daca se combina ceaiul din codite de cires si matase de porumb (musuroi de porumb).

Este bun si in caz de afectiuni ale inimii.  Amelioreaza cu succes durerile provocate de reumatism sau guta.
Simplele codite de cirese, au efect purificator extraordinar, diuretic, elimina retentia de apa in exces din organism.

Poza ceaiului romanesc din cozi cirese, Click pentru detalii si comanda online.
Cutia cu ceaiul din cozi de cires
Ce contraindicatii are ?  Provoaca reactii secundare ? Acest ceai nu are contraindicatii, nu are efecte secundare cunoscute
(De obicei, ceaiurile 100% naturale, nu prea au contraindicatii)

Cine are alergie la cirese (da, exista si asa ceva, din pacate !) trebuie sa evite desigur acest ceai, pentru ca pot aparea reactii alergice. Mamele care alapteaza, sau cele insarcinate, sa foloseasca acest ceai doar cu precautie, si cu masura !

Cum se prepara ceaiul din cozi de cirese ? Se poate si fierbe, dar cel mai bun ceai de cozi de cirese il poti face prin infuzare.

Zilnic poti bea cate 3 cani din acest ceai, cu o jumatate de ora inainte sa iei masa. Cum se face infuzarea ? Pui apa la fiert, cand apa clocoteste, adaugi 1-2 plicuri de ceai sau un varf din amestec de ceai vrac intr-o cana, peste care torni apa fiarta si acoperi 15-20 de minute (deci nu-l mai fierbi).

Strecori ceaiul si il indulcesti dupa gust. Se bea pe stomacul gol. Nu depasiti doza recomandata !

Unde gasesc ceai din cozi de cirese ? O metoda e sa pastrezi tu acasa coditele de cirese, cand e sezonul cireselor, sau cea mai la indemana metoda, e sa cumperi de la magazinele naturiste & bio, ceaiurile gata pregatite. La noi in Romania sunt mai multe firme care prepara astfel de ceaiuri. Uite aici un site unde puteti gasi si comanda online de pe internet acest ceai din codite de cirese.

Daca va place gustul cireselor, cu siguranta veti savura acest ceai minunat, benefic organismului si deosebit de gustos, chiar daca nu il indulciti.

Ati incercat ceaiul din cozi de cirese ? Consumati, de obicei, acest ceai ? Ce parere aveti ?
Va invitam la comentarii, in casutele de comentarii de sub articol, sau pe pagina de facebook a blogului.

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog