Hibiscus: planta ornamentala si medicinala, numa' buna pentru un ceai

Ce este si la ce se foloseste ceaiul de hibiscus ? Cum arata hibiscus ? Ce este de fapt planta numita Hibiscus ?

Exista numeroase specii de hibiscus (in jur de 1200 !), fiecare dintre ele avand proprietati medicinale diferite, si marea majoritate a lor fiind cultivate doar ca plante ornamentale. Medicina populara a diferitelor popoare insa, foloseste diverse specii ale plantei, toate avand in comun faptul ca sunt plante cu proprietati medicinale recunoscute, dovedite de sute sau mii de ani.

Prezentam aici, azi, cateva din proprietatile speciei Hibiscus Mutabilis.

imaginea unei flori de hibiscus - planta decorativa si medicinala
Hibiscus (~ mutabilis) / planta
ornamentala si medicinala,
cu peste 1200 de subspecii
Hibiscus (denumirea oficiala latina Hibiscus Mutabilis), este o planta medicinala folosita inca din antichitate.

Cea mai interesanta proprietate a sa, datorita careia i-a si fost atribuita denumirea de "mutabilis", adica schimbatoare, este faptul ca florile sale, care noaptea sta aproape complet inchise, petalele formand o forma de cocon, inainte de masa, la rasaritul soarelui se deschid albe, iar spre amiaza, odata cu urcarea temperaturii ambiente, isi schimba culoarea si devin purpurii sau de o culoare rosie inchisa.


Planta a fost renumita mai ales in Egipt, pentru ca dintr-o varietate hibiscus se face o bautura speciala numita Karkade (cunoscuta si azi).

Din planta propriu-zisa, pe langa ceai, se fac si gemuri, condimente, supe si sosuri delicioase. Din florile plantei se fac medicamente si suplimente nutritive, se prepara tincturi deosebit de valoroase, cu costuri relativ mici.


Ce proprietati are hibiscusul ?

La ce este indicat sa consumi ceaiuri sau alte preparate produse din hibiscus ?

Printre beneficiile utilizarii ceaiului de hibiscus se numara urmatoarele :
- e bun in slabire, pentru ca detoxifica organismul si are efect putin laxativ, eliminand constipatia in mod natural (umectant al intestinelor)
- trateaza cu succes probleme cu lipsa poftei de mancare
-trateaza cu succes racelile simple
- ajuta in vindecarea bolilor de inima si nervi
- remediaza inflamatiile, problemele de respiratie (are efect usor antiinflamator)
- elimina retentia de apa
- calmeaza durerile si iritatiile stomacale
- regleaza presiunea arteriala / circulatia sanguina
- are efect antibacterian natural, distrugand viermii intestinali nocivi si bacteriile intestinale daunatoare organismului
Cumpara de aici ceai de Hibiscus
Cumpara de aici ceai de Hibiscus
- regleaza nivelul colesterolului
- mentine organismul tanar si sanatos

Cat costa si de unde se poate procura ceai din hibiscus ? La noi in Romania, online se poate comanda de exemplu de pe acest site , costa in jur de zece lei.


In cazul in care cautati un ceai combinat din mai multe plante medicinale si fructe exotice, dar care contine si hibiscus, va recomandam ceaiul de fructe "Adiere de Vara".

E plin de vitamina C - merge perfect pentru consumare cu gheata, in zilele toride de vara. Contine hibiscus, mar, coacaze, banane, ulei din nuca de cocos, papaya, coaja de portocale, si bobite de soc.

Pretul unui astfel de ceai vrac este tot in jur de 10 ron, pentru o portie de 50 g.

Il puteti comanda pe acest site specializat pe ceaiuri nobile si selectii si mixuri de ceaiuri interesante. Acest ceai este perfect pentru consumul in familie sau la birou, si de ce nu, se poate oferi cadou, pentru ca e special, exotic, si are o aroma unica, respectiv, beneficiile pentru sanatate sunt numeroase.

Voi ce varietati de hibiscus cunoasteti ? Ati vazut in calatoriile voastre prin strainatate ceaiuri, tincturi, sau decocturi, preparate de orice fel produse din hibiscus ? Asteptam comentariile obiective in casutele de comentarii de sub articol, pe paginile de social media (google plus si facebook) ale blogului, respectiv, pe forumul dedicat discutiilor despre ceaiuri si multe altele.


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog