Indicatiile ceaiului de podbal

Ce fel de ierburi, buruieni, sau plante medicinale ajuta in vindecarea plamanilor ? Cu ce pot trata naturist problemele de respiratie ? Din marea varietate de plante medicinale care se pot folosi ca si tratament natural, unul eficient in special pentru plamani, este podbalul.

Numit in engleza "colts foot" si in latina "Tussilago farfara", ceaiul preparat din aceasta planta, este una din cele mai eficiente produse pentru eliberarea cailor respiratorii si pentru dezinfectarea plamanilor, mai ales la fumatorii inraiti !



Prospectul ceaiului scrie ca este recomandat in urmatoarele afectiuni: bronsita, astma, tuse suieratoare,  laringita, gura si gat uscat, raceala, raguseala.

Cum se foloseste ceaiul de podbal ?

Folosit intern, se prepara prin infuzare, adica intr-o cana se pune cu 2 lingurite, apoi se toarna apa fiarta peste. Se acopera 15 minute, se strecoara, dupa care se bea. NU SE FIERBE.
Se tine o cura pe o perioada de maxim 3 luni, in cazuri severe.

Doza maxima zilnica este de 3 cani.

Imaginea cutiei ceaiului de podbal care trateaza problemele respiratorii
Cumpara aici ceaiul de Podbal
(sau Tussilago Farfara in latina)
Extern, se poate folosi prin inhalare, (inhalarea aburilor), mai ales daca sunteti raciti sau suferiti de nas suierator (cei care sufera de boala celiaca stiu despre ce e vorba, senzatia aia jenanta ca orice faci, nu-ti poti desfunda nasul bine. Aburii ceaiului de podbal, iti desfunda nasul in cateva minute !).

Are contraindiacatii ? Nu e periculos pentru sanatate ? Are efecte secundare ? Poate provoca reactii alergice ?

Acest ceai NU se recomanda fermeilor insarcinate si mamelor care inca alapteaza.

Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, au probleme cu inima, sau cu ficatul, trebuie de asemenea, sa evite folosirea acestui ceai. Persoanele care au alergie la galbenele, crizanteme, ambrozie, margarete NU au voie sa il foloseasca deloc pentru tratament.

Desi planta de podbal a fost folosita inca din antichitate, ca medicament, si atat denumirile sale antice grecesti sau latine, denota faptul ca era inca de atunci o planta folosita la tratarea tusei, cercetarile rececente au demonstrat ca florile acestei plante contin anumite substante care pot fi daunatoare, chiar cancerigene, daca sunt si ele incluse in ceai, prin urmare, singura utilizare A FLORILOR acestei plante este ca aditiv in cosmetice naturiste, pentru ca, pot trata intr-o anumita masura, acneele.

Ceaiul insa, care in zilele noastre, este facut in mod exclusiv FARA sa includa florile, este bun daca se consuma cu moderatie, respectand indicatiile !

De asemenea, e bine de stiut, ca acest ceai poate interactiona cu medicamentele aleopate/chimicale, deci atentie sporita la folosire ! Cititi instructiunile de utilizare ce sunt in cutia ceaiului, si NU DEPASITI doza zilnica recomandata !

La ce pret se poate cumpara ceaiul de podbal ? Si de unde ? O cutie de 80 grame costa in jur de 9 lei.

Online, puteti comanda Ceai de Podbal direct pe site-ul acesta.


Cine se trateaza cu frunze de podbal ? In cat timp simtiti  efectele vindecatoare ? Ati folosit acest ceai pentru eliberarea cailor respiratorii ? Cu ce efecte ? V-a ajutat ? Efecte secundare, reactii alergice ati observat ?

Asteptam comentariile cititorilor in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (google plus, facebook, twitter) asociate blogului, sau pe forum. Publicam TOATE comentariile decente, chiar daca au ceva de zis impotriva produselor prezentate sau celor enuntate in articolele publicate de noi.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. 

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog