Ceaiul lichen de piatra - denumire ciudata, dar multe proprietati benefice

La ce e indicat ceaiul numit lichen de piatra ? Si din ce e facut ?

Lichenul de piatra face parte din familia Parmeliaceae. In latina are denumirea de Cetraria Islandica, in limba engleza are denumirea de Iceland moss, ceea ce tradus in romana inseamna extract de muschi de piatra.

Conform prospectului ceaiul preparat din acesti muschi=licheni de piatra are urmatoarele beneficii:
- ajuta la tratarea problemelor respiratorii


- trateaza tusea, bronsita, laringita si traheita
- accelereaza digestia si tratateaza indigestia
Asa arata muschii de piatra sau lichenii de piatra, in
habitatul lor natural. Cetraria Islandica / Iceland Moss

- poate fi folosit la tratarea infectiilor la nivelul gurii
- vindeca strarile de raceala, gripa, temperatura ridicata,
- reda pofta de mancare (senzatia naturala de foame, de ex. dupa tulburari gastrointestinale)
- In Islanda acesti licheni de piatra sunt asezati direct pe rani care se vindeca greu, pentru a le trata astfel cu succes
- elimina infectiile la nivelul plamanilor, rinichilor si a vezicii biliare
- are efect antiinflamator, atat folosit extern (pansat), cat si intern

Are contraindicatii ? Da, nu au voie sa foloseasca acest ceai persoanele care au ulcer gastric, duodenal sau sufera de gastrita, pentru ca este un ceai usor acidic, care poate afecta negativ aceste persoane.

Cate cani ce ceai se pot bea zilnic din ceaiul Licheni de piatra ? Doza recomandata este de maxim 3 cani de ceai, baute intre mesele principale (se consuma dupa mese).
Imagine cu cutia unui tip de ceai lichen de piatra. Click pentru detalii si cumparare
Cutia unei variante de ceai
Lichen de piatra (fares)


Ce pret are si unde se gaseste ?  De unde il iau ? O cutie de ceai Lichen de piatra costa in jur de 5 lei, la unul din cei mai mari comercianti online de produse naturiste din tara, insa, sunt foarte multe variatii ale ceaiului, in circulatie, in comert, deci s-ar putea ca sub aceeasi denumire sa gasiti in aceeasi farmacie naturista sau shop bio, chiar mai multe produse, unele chiar doar extracte din ceai de lichen de piatra, deci.. orientati-va pe siturile comerciantilor, sau la fata locului, care va e mai la indemana.

Varietatea prezentata aici, se poate comanda online direct pe acest site 

E posibil sa fie spre vanzare si pe rafturile magazinelor bio si in farmacii, chiar varianta prezentata aici, sau, alte variante de ceai sau extract, toate cu efect benefic similar.



Ati incercat deja acest ceai ? V-a fost de folos, si-a facut efectul, ati reusit sa va calmati sistemul respirator, sau sistemul digestiv, cu ajutorul acestui produs ? Sau ati folosit alta varietate de lichen de piatra ?

V-a ajutat in alt fel ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului, sau pe forum. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

  Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Da eu am folosit sirop aveam o tusa ziceai k ma înadus si da e foarte bun

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog