Proprietatile medicinale ale ceaiului de anason

La ce ajuta ceaiul de anason ? Ce beneficii are ?

Anasonul numit in latina Pimpinella anisum este o planta aromatica cu numeroase indicatii pentru sanatate.


Conform prospectului ceaiul de anason se recomanda pentru urmatoarele afectiuni: balonare, colici abdominale la sugari, colici intestinale, lipsa poftei de mancare (anorexie), probleme la nivelul pancreasului, indigestie, gaze intestinale, dureri menstruale, bronsita, astm, gripa, astenie de iarna-toamna, viermi intestinali, voma psihogena, actioneaza asupra  hipofizei
Cumpara de aici ceai de anason
Ceai anason
Cat costa si de unde se poate cumpara ? O cutie de ceai de anason are un pret de aproximativ 4 lei.
Se poate gasi de ex pe acest site..


 Ceaiul de anason se recomanda si proaspetelor mamici (lauze) pentru marirea secretiei de lapte.

Cum se fierbe acest ceai ? Si ce cantitate se bea zilnic din acest ceai ?
Ceaiul se prepara prin infuzie. Adica se pun 2 lingurite din planta uscata intr-o cana mare, peste care se toarna apa fiarta (250ml).

Se acopera cana de ceai pentru un sfert de ora, dupa care se strecoara si se bea pe stomacul gol. Cantitatea zilnica recomandata este de 2-3 cani pe zi cu o jumatate de ora inainte de a manca.

Are contraindicatii ? Efecte adverse ? Ceaiul de anason NU se recomanda daca sunteti insarcinata, aveti cancer la san, cancer genital la femei, ulcer duodenal si ulcer gastric, colita.

Atentie!. Persoanele alergice la anason trebuie sa evite produsul pentru a nu suferii de efecte negative. Pachetul de ceai se tine in zone uscate. In cazul in care se pastreaza in zone cu umezeala fructele de anason pot deveni toxice. Deci atentie unde tineti ceaiul.


Cine foloseste ceai de anason ? Va ajuta ? Va place gustul ceaiului ?

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog