Reteta ceaiului Masala

Cum se prepara ceaiul Masala ? Si ce contine de fapt ? Ceaiul numit Masala tea sau masala chai este o bautura foarte apreciata si destul de des consumata, in bucataria indiana, mai ales in perioada iernii in zilele cand e foarte frig afara.

Se spune ca acest ceai te ajuta sa iti incalzesti corpul, sa rezisti mai bine la frig si sa elimini senzatia de nas infundat si eliberarea cailor respiratorii, a sinusurilor. Multi bea ceai masala in special la mic dejun. Condimentul numit Garam Masala se foloseste des in retete de mancare, sosuri sau maioneze.

Ce inseamna masala? Acesta este o compozitie unicata de condimente speciale, care se adauga de obicei in ceaiul negru. In amestecul de condimente Masala intra urmatoarele ingrediente: chimen, coriandru, cardamon, cuisoare, nucsoara.

Pentru noi poate suna ciudat, mai ales daca suntem obisnuiti cu ceaiuri doar din plante medicinale, dar se pare ca aceasta combinatie de ceai cu condimente (spice) are un rol benefic pentru organism.

Cumpara de aici condimentul Masala pentru prepararea ceaiuluiO reteta interesanta pentru a face un ceai de masala acasa: ai nevoie de condiment (masala), lapte, apa, ghimbir si zahar.
Pentru prepararea acestui ceai, primul pas este sa pui apa la fiert. Ghimbirul se sfarama si se amesteca impreuna cu pulberea masala si cu frunzele de ceai negru sau verde.

Se toarna apa peste amestec sau se pun la fiert pentru aprox 3 minute pana se infuzeaza bine. Se incalzeste laptele 3 minute. Se toarna ceaiul preparat in cani, peste care se adauga putin lapte si zahar. Se amesteca si se serveste cald sau rece.

De unde cumpara condimentele pentru ceaiul masala? Si cat costa? Un plic de 25 de grame de condiment Garam Masala are un pret de aproximativ 10 lei.

Exista si plicuri de 50, 100 grame care costa intre 7-8 lei. Se vinde online de exemplu la acest magazin de produse naturiste (ceaiuri, pastile, condimente)
Cine foloseste ceai ? Va ajuta ? Va place gustul ceaiului ?

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog