Ceaiuri recomandate pentru diferite boli

Ceaiuri care te pot ajuta la nevoie!

 Ceaiul din cozi de cirese pentru boli de rinichi
Acest ceai este diuretic si ajuta la eliminarea calculilor renali. Proprietati asemanatoare are si ceaiul din matase de porumb, afin (sau tinctura de afin) si soc.


 Ceaiul de sunatoare pentru bolile de bila
Consumul regulat de ceai de sunatoare stimuleaza secretia bilei si regleaza circulatia sangelui. Alte ceaiuri pe care le poti consuma sunt cele de galbenele, menta, rostopasca, pelin, papadie.




Ceaiul de amurariu pentru boli de ficat
Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece contine silimarina, o substanta care protejeaza ficatul, impiedica depunerea grasimilor in ficat si ajuta la eliminarea substantelor toxice din organism. Silimarina este foarte utila persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducand nivelul acestuia si al trigliceridelor. Alt ceai indicat pentru bolile de ficat este cel de papadie.
Ceaiul de anghinare pentru colesterolul marit, sau ceai de rostopasca, sunatoare, coada soricelului, armurariu, papadie,sautinctura de anghinare!


Ceaiul de cimbrisor pentru durerile de stomac

Calmeaza durerile de stomac, amelioreaza si tusea, reduce balonarea şi crampele abdominale. Sub forma de tinctura il poti folosi pentru durerile reumatice de la incheieturi. Aplica tinctura pe o compresa si pune pe zona dureroasa. Alte ceaiuri indicate pentru durerile de stomac sunt cel de busuioc, musetel, marar, cicoare, angelica.

sursa www.eva.ro

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog