Echinaceea Indiana, Kalmegh

 La ce e bun ceaiul de echinaceea?
Echinaceea Indiana, pe numele ei local in india, Kalmegh sau Karyat, denumirea botanica Andrographis paniculata, este o planta deosebita, cu mare putere antibiotica si de stimulare puternica a sistemului imunitar.

Folosita de secole in India, pentru banale afectiuni virale, si pana la combaterea unor paraziti ai sistemului imunitar, ecihnaceea indiana este un fortifiant extraordinar al sistemului imunitar, ajutand organismul sa combata o gama larga de agenti bacterieni si virali nocivi.

Principala componenta chimica gasita in planta este andrographinolul B, care este o substanta cu caracteristici antimicrobiene pronuntate, si este o forma de diterpen care este si baza unor substante ca retinolul.

Gustul ceaiului de echinaceea indiana este foarte, foarte amar, tocmai datorita diterpenolului, in ciuda gustului insa, este consumat in India de secole, datorita caracteristicilor sale deosebite.

Andrographis - Kalmegh
 - Echinaceea Indiana
Planta creste pe verticala la inaltimi cuprinse intre 30 si 110 cm. Infloreste in locuri umbroase si umede, cu flori albe, cu pete de culoare trandafirii-violacee pe petale. Tulpinile sunt de culoare verde inchis si au o inaltime de 0.3 - 1.0 m si un diametru de 2-6 mm. Se gaseste in habitat natural in locatii izolate in tarile tropicale din Asia. Este o planta medicament, cunoscut pentru numeroase utilizari pozitive pentru sanatatea umana.

Din efectele plantei amintim:
antiparazitar, antiinflamator, antiviral, antibacterian, depurativ, reduce aciditatea gastrica, reduce congestia hepatica, inclusiv cea indusa de medicamente hepatice ca efecte secundare, reduce flatulenta, previne aparitia racelii, reduce simptomele racelii deja formate, promoveaza digestia, protejeaza ficatul, distruge viermii intestinali, previne formarea cheagurilor de sange protejand astfel inima, mentine arterele curate. Este folosit de asemenea si ca aperitiv, in caz de pierderea poftei de mancare la copii, pentru ca induce senzatia de foame. Are efect expectorant, relaxant, calmant, dar nu este destul de puternic pentru a fi folosit si ca sedativ.

Contraindicatii: contine substance toxice, in cantitati foarte mici. Este bine sa se respecte dozajul recomandat.
Este DEOSEBIT DE IEFTIN, adica pretul e in jur de 4 lei cutia, fata de efectele nemaipomenite asupra organismului uman, si se poate comanda online.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog