O ceasca de ceai ne scapa de stres


Pe timp de criza, nimic nu este mai bun ca o ceasca de ceai... Oamenii de stiinta britanici au declarat ca o cana de ceai ajuta la reducerea stresului cu pana la 25%, arata un studiu londonez citat, de dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Londra au declarat ca plantele folosite la obtinerea ceaiului au proprietati calmante si dau o stare de fericire.


La studiu au participat 3.000 de voluntari. Ei au fost pusi in situatii stresante sau li s-a cerut sa rezolve cateva ecuatii matematice foarte complicate.

Cei care nu au primit ceai, imediat dupa supunerea la stres, au inregistrat un nivel de anxietate cu pana la 25% mai ridicat.


"Studiul demonstreaza ca o singura cana de ceai poate reduce nivelul stresului si calmeaza. Insasi prepararea lui scade semnificativ nivelul de stres", a precizat psihologul Malcom Cross, de la Universitatea din Londra.

 Cross a mai spus ca unul dintre principalele motive pentru care ceaiul calmeaza este starea de caldura si comfort pe care acesta o genereaza.


Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog