Ceaiul, izvor de sanatate

Daca pana acum specialistii recomandau opt pahare de apa pe zi, un nutritionist britanic ne recomanda, pentru o sanatate mai buna, opt cani de ceai pe zi.
Potrivit doctorului Carrie Ruxton, care a comparat rezultatele a 47 de studii privind ceaiul, consumul a opt cani de ceai pe zi va avea beneficii semnificative asupra sanatatii, informeaza Daily Mail.Se pare ca bautura preferata a britanicilor ajuta la prevenirea bolilor de inima, la imbunatatirea functiilor cognitive, dar poate duce si la o viata mai lunga. Iar asta se datoreaza cafeinei pe care o contine ceaiul, care ajuta deasemenea la mentinerea bunei dispozitii.

Potrivit lui Ruxton, consumul optim de cafeina pentru un adult este de 400 de miligrame pe zi, echivalentul a opt cani de ceai pe zi. Bautura-minune ar fi recomandata si copiilor, insa consumul trebuie limitat la doua cani mici de ceai pe zi.
sursa www.ziare.com

Niciun comentariu:

Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog