Beneficiile ceaiului de sanziene galbene

La ce e bun ceaiul din planta sanziene galbene? Una din proprietatile sale este reglarea si echilibrarea activitatii glandei tiroide. Numite in latina Galium verum, iar in limbajul popular dragaica, floarea lui Santion sau inchegatoare. In lb.engleza se cheama Lady's Bedstraw sau Yellow bedstraw.
In ce boli se recomanda? Este foarte util in caz de hipertiroidie, hipotiroidie, noduli tiroidieni, afectiuni paratiroidiene, nevroze, laringita, cistita, pielonefrita, guta, reumatism, psoriazis, probleme ale aparatului urinar si sistem nervos, tulburari de somn.

 Folosit extern acest ceai trateaza probleme ale pielii.
Are contraindicatii? Nu are deloc contraindicatii. Totusi poate provoca reactii alergice in caz de sensibilitate la planta propriu-zisa.

Care este modul de administrare? Din pulberea de sanziene se poate face:
poza ceai pt tiroida sanziene
Cutia ceaiului de Sanziene
- infuzie, adica pui intr-o cana 1 lingurita de planta uscata peste care torni apa fiarta.
Acoperi cana pentru un sfert de ora, dupa care strecori ceaiul, si il bei pe stomacul gol. Se beau cate trei cani din acest ceai in fiecare zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale in forma de cura periodica.


Se poate lua si sub forma de pulbere, adica se macina planta uscata cu rasnita. Se ia cu 1 lingurita mica de patru ori pe zi, tot pe stomacul gol.

 Pulberea se tine sub limba cam un sfert de ora dupa care se inghite cu apa. Se poate face si macerat la rece, adica intr-o cana se pune tot 1 lingura de planta si cam 250 ml de apa rece.

cum arata planta medicinala sanziana galbena
asa arata Sanzienele galbene
Se tine asa cam 8 ore fara fierbere. Inainte de a bea maceratul se strecoara. Daca vreti sa tratati problemele de piele gen psoriazis puteti folosi atat maceratul, cat si infuzia sau cataplasme facute din praful macinat amestecat cu putina apa pana devine o pasta care se pun direct pe zona cu probleme.

 O astfel de compresa se tine cel putin 3 ore pe piele.

Ce pret are si unde se poate cumpara ceaiul de sanziene?
 O cutie de 50 grame costa cam 4 lei. Se poate cumpara in toate farmaciile din tara, in shopuri unde se vand produse naturiste.

E posibil sa se vanda chiar si in hipermarketuri. Un ex este ceaiul de sanziene de la Dacia Plant pe care il puteti comanda direct de la producator de pe site-ul acesta.

Cine a folosit deja acest ceai? Ce boli ati vindecat cu ea? Astept comentarii si opinii pe forum.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog