Iti reface cheful de viata, te ajuta in slabire, are o aroma speciala: Sencha cu ghimbir, portocale si lamaie

Pentru iubitorii gusturilor de ceai deosebite, prezentam azi o noua idee, un ceai special de incercat. E vorba despre ceaiul numit "Ceai Verde Sencha"

Este un amestec de frunze uscate de Sencha cu radacina de ghimbir, lamai si portocala.

Ce este de fapt "sencha". Sencha este o expresie japoneza, care denota faptul ca din frunze de ceai verde, se prepara un ceai fara ca frunzele sa fie prelucrate, fara ca firimituri de frunze sa ajunga in ceai, respectiv, ceaiul s-a preparat prin infuzie de frunze intregi.


Sencha este cel mai popular ceai din Japonia, modalitatea asta de preparare a ceaiului verde fiind folosita in aproximativ 80% din cazuri, (conform portalului englezesc Wikipedia).

Sencha e un ceai ideal de servit in confortul casei, sau la servici, la birou. In afara de efectul revigorant datorita compozitiei chimice propriu-zise a ceaiului verde, in japonia, consumul de sencha are si conotatie ezoterica, pentru ca Sencha este considerata si o licoare care "alunga orele rele", din timpul serviciului, in mod special, daca este consumata in ziua de marti, in timpul orelor de serviciu.

[ De altfel, la marea majoritatea a popoarelor orientale, si in mod special la japonezi, chinezi, si coreeni, ceaiul este nu doar o licoare pentru potolirea setei, ci este parte integranta a mai multor ceremonii religioase sau oculte, fiind considerat (in special varietatile de ceai verde si negru) ca planta zeilor si demonilor, prin care spiritul uman poate intra mai usor in legatura cu lumea nevazuta a spiritului ]

Ceaiul Sencha prezentat azi de noi, nu are prospect pentru ca se vinde vrac, la gramaj, insa beneficiile incontestabile ale ingredientelor sale fac existenta unui prospect neimportanta.

Iata cateva din beneficiile deosebite ale acestui amestec de ceai si alte ingrediente exotice:

- ceaiul Sencha japonez este bogat in antioxidanti, este de multe ori preferat in locul ceaiului verde chinezesc pentru ca are un gust mai bland, putin dulceag si astringent (calmeaza durerile si senzatiile de "ceva este in neregula")

Asa arata ceaiul vrac Sencha cu
ghimbir, petale de floarea soarelui,
portocale si lamaie
-previne aparitia cancerului, pentru ca asista in mare parte organismul in oxigenarea celulara, previne bolile de inima, imbatranirea pielii si in general a organismulu, previne ateroscleroza si bolile coronariene (mentine inima curata, curata inima de depuneri de grasimi si substante nocive)
- scade nivelul colesterolului "rau", regleaza glicemia (regleaza nivelul de zahar in sange, mai pe limba omului de rand :)  )
- este foarte popular in diete, fiind des utilizat in slabire, nu doar in Japonia !
- vindeca cu succes anumite probleme ale pielii, ajuta in regenerarea celulelor pielii
- reda buna dispozitie, confera o senzatie de bunastare
Toate astea, doar datorita speciei specifice de ceai verde, si metodei de infuzie a frunzelor, neprelucrate ! (Sencha)

Ghimbirul, un alt ingredient al ceaiului prezentat, e un puternic intaritor al sistemului imunitar, ajuta in caz de raceala si gripa, elimina durerile de cap, probleme ale stomacului, micsoreaza sau in unele cazuri chiar elimina durerile menstruale, raul de masina, si inclusiv greata de dimineata la gravide.

Iar lamaia si portocala,  sunt arhicunoscute, ca fiind pline de vitamine, deci sunt ingrediente pentru o combinatie perfecta in acest ceai.

Un sencha bun, din ceaiul prezentat de noi, se prepara ultra rapid, prin infuzie timp de doar 2 minute !

Cum se face acest ceai ? Intr-o cana de ceai, se pune o lingurita din amestecul de ceai, peste care se toarna apa fierbinte. Nu se fierbe !

Se acopera pentru cele 2 minute si apoi se strecoara. In cazul in care folositi un infuzor de ceai, partea cu strecuratul nu mai este, bineinteles, necesara.Infuzoarele de ceai nu sunt scumpe, de obicei, cel prezentat in link aici de noi, costa undeva in jur de 30 de lei, si practic, poate fi folosit de ori cate ori e nevoie, nu trebuie schimbat.

Cat costa si de unde se poate cumpara Sencha ? Ceaiul pe care vi-l recomandam cu toata increderea, are un pret de aproximativ 2,16 lei 20 de grame. Se poate comanda si in doze de 50,100,250 de grame.

Se vinde pe net pe acest site special, la un comerciant de ceaiuri nobile

Ati incercat deja acest ceai deosebit ? Cat de des il consumati ? Sau preferati alte ceaiuri speciale, nobile ? Daca da, ce varietate ? Il indulciti sau il beti ca atare ? Folositi ceaiurile speciale, in ritualuri oculte, ezoterice ? Va ajuta sa scapati de kilogramele in plus ?

Haideti pe forum la discutii libere despre acest subiect, sau scrieti-va parerile obiective in casuta de comentarii de sub articol, sau pe paginile de facebook si google+ ale blogului. Asteptam comentariile cu interes !

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog