Beneficiile consumului de cardamon sau cardamom

Ce este si la ce se foloseste cardamomul ?

"Cardamom" este un condiment (mirodenie) cu proprietati miraculoase pentru organism, numit in lb. latina Elettaria Cardamomum. Este considerat cel mai scump si cel mai select condiment, fiind numit si "regina mirodeniilor" in anumite culturi orientale.

Originar din India, Nepal si Bhutan, era un condiment destul de rar in trecut.

Acum insa, se gaseste in toate tarile din lume sub forma de ceai, condiment, si inclusiv ca ingredient al unor produse cosmetice. Cum arata si ce beneficii are ?

*articol actualizat in 08 august 2016

 Semintele de cardamom au culoarea verde deschis, sau exista variante, de alb, negru sau rosu, seamana putin cu semintele de floarea soarelui.

In interiorul cardamomului sunt seminte negre si micute.

Consumarea acestei mirodenii speciale are urmatoarele beneficii:

 - are proprietati anticancer, fiind foarte des utilizat ca terapie ayurvedica in diferite tipuri de cancer, dar fara efecte secundare

Imaginea produsului cardamom macinat Sonnentor
Un exemplu de produs cu
sau din cardamom.
 - inlesneste functionarea sistemul cardiovascular, tinand in frau hipertensiunea
 - regleaza niveul colesterolui, fiind bun mai ales daca aveti o dieta bazata pe alimente grase
 - elimina depresia, uleiul esential de cardamon este des folosit in aromaterapie, dar si in tratarea unor boli ale plamanilor, si al unor probleme digestive
 - e un bun remediu in tratarea inflamatiilor si bolilor sistemului urinar

 - are un efect protector impotriva bolilor gastrointestinale, are efect alcalinizant, deci reduce usor nivelul aciditatii din stomac, reduce balonarea, crampele si flatulenta

 - are proprietati antimicrobiene, fiind recunoscut ca unul din cele mai eficiente condimente care lupta impotriva infectiilor
 - ajuta la vindecare, in caz de otravire alimentara (toxiinfectie alimentara)
 - elimina spasmele musculare, durerile de dinti, cariile si reduce inflamatiile gingiilor

Detoxifiant Remediu ce contine cardamom -se poate achizitiona aici
Detoxifiant Remediu ce contine
cardamom -se poate achizitiona
aici
 - vindeca problemele respiratorii, astmul, durerile in gat, detoxifica
 - are efect usor afrodisiac
 - elimina starile de greata si ameteala, alunga inclusiv sughitul (!)
 - mestecat, elimina mirosul neplacut al cavitatii bucale, face respiratia mai proaspata

Se poate bea si sub forma de ceai ? Categoric ! Sunt foarte, foarte multe varietati de ceai nobil, sau terapeutic, care contin cardamom !

Cat costa un ceai bun cu cardamon si unde se gaseste ?

Ceaiurile cu cardamom, si preparatele din cardamom/cardamon, sunt disponibile la noi in Romania pe mai multe situri, care apartin de diverse firme distribuitoare de suplimente naturiste si ceaiuri, va prezantam in lista de mai jos cateva dintre acestea:



Condiment cardamon macinat Bio, de la Vegis (~15 lei, 35 g., seminte intregi)

Detoxifiant cu seminte de cardamom, (~33 lei, 200 ml)

Cine a gustat deja cardamomul ? In ce produse l-ati folosit, incercat ?
Va place gustul ? Dar ca afrodiziac, l-ati testat ? Voi stiti retete in care puneti acest condiment ? Il folositi si la prajituri ? Ce efect are ?

Asteptam parerile voastre in casuta de comentarii, aici pe blog, sau pe forum, respectiv, pe paginile de social media (facebook, twitter, google plus) ale blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca sunt impotriva produselor prezentate sau celor enuntate de noi, in articole !



Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Un comentariu:

Cornelia spunea...

Este bun in preparate de ciocolate calde sau in combinatii de cacao si portocale. In mancaruri cum ar fi orezul e foarte fain. In orez sarat sau budinci de orez dulce.

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog